In de wereld van herenkleding is een overhemd natuurlijk een onmisbaar kledingstuk dat een veelzijdige rol speelt in elke garderobe. Of je nu op weg bent naar een zakelijke meeting, een informele barbecue of een chic avondje uit, het juiste overhemd kan je look perfect aanvullen en aanpassen aan elke gelegenheid. In deze blog kom je erachter hoe je je overhemd gemakkelijk aanpast per gelegenheid. Zo kom je altijd stijlvol voor de dag.

Casual overhemden voor een ontspannen en comfortabele stijl 

Casual overhemden zijn een echte musthave voor informele gelegenheden zoals activiteiten in het weekend en ontspannen momenten. Voor een casual overhemd kun je kiezen voor zachte stoffen zoals katoen, linnen of flanel. Deze stoffen ademen goed en zorgen ervoor dat je je comfortabel voelt tijdens je informele activiteiten.

Wil je een relaxte uitstraling? Dan kun je ervoor kiezen om je mouwen op te rollen. Dit voegt namelijk een vleugje nonchalance toe aan je outfit en past daarom perfect bij een informele gelegenheid. Voor casual gelegenheden kun je spelen met kleuren en prints. Denk bijvoorbeeld bij prints aan ruitjes of strepen. Zo kun je je persoonlijkheid laten spreken.

Een casual overhemd kun je combineren met een jeans of een chino. Dit zorgt voor een ontspannen, maar zeer stijlvolle uitstraling. Je overhemd kun je dus op meerdere manieren stijlen waardoor het een heel veelzijdig kledingstuk is en je eindeloos veel outfits kunt maken.

Formele overhemden voor een elegante en verfijnde look

Naast de casual overhemden is een formeel overhemd ook een echte musthave voor een man in zijn garderobe. Denk bijvoorbeeld aan gelegenheden zoals zakelijke meetings, bruiloften of gala’s.

Bij een formeel overhemd kies je meestal voor klassieke kleuren zoals wit, lichtblauw of donkerblauw. Deze tinten zijn heel tijdloos en geschikt voor vrijwel iedere formele setting. Voor een professionele uitstraling is het van cruciaal belang dat een overhemd goed past en er verzorgd uit ziet. Zorg er daarom voor dat het overhemd kreukvrij is en er fris uitziet. Dit overhemd kun je mooi afstijlen met een stijlvolle stropdas of een vlinderdas. Kies voor een das die bij je persoonlijkheid past en waar je je fijn bij voelt.

Het komt ook regelmatig voor dat een gelegenheid vraagt voor een tussenweg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsuitje. Je kunt dan kiezen voor een casual overhemd, gecombineerd met een nette broek om het geheel iets formeler te maken. Een chino of pantalon in een neutrale kleur is hiervoor een goede keuze. Je kunt ook een casual overhemd combineren met een jeans en hier een blazer aan toevoegen om het iets formeler te maken.

Het is ook van belang om te kiezen voor de juiste schoenen. Wanneer de gelegenheid heel informeel is, kun je kiezen voor een sneaker. Voor een tussenweg zijn loafers een hele goede keuze en voor een hele formele gelegenheid zijn prachtige leren schoenen een prachtige optie.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de prachtige overhemden? Neem dan snel een kijkje in onze webshop. Hier vind je zowel formele als informele overhemden om je garderobe een echte upgrade te geven.